Vurig Koken


Vurig koken is niet zomaar een kookworkshop. Vurig koken, dat doe je buiten. Met een lekker houtvuurtje, stoere ingrediënten van eigen boerderij en biologische groenten van het seizoen. Kan gelukkig altijd, ongeacht het weer, dankzij de verwarmde en overdekte veranda Bij Aaltje.
De kookworkshops worden begeleid door een ervaren buitenkok van www.buitenkookfeest.nl. Reken erop dat je ongeveer twee uur aan het voorbereiden en koken bent voordat je met z’n allen aanschuift voor een heerlijke zelfgemaakte maaltijd.

Een heerlijk Vurig Buitenkookmenu:

  • Voorgerecht: Stevig oerbrood met rucolapesto en boeren eiersalade
  • Hoofdgerecht: Roerbakschotel met producten van het seizoen
  • Bijgerecht: Tortilla gemaakt van eieren van de boerderij met aardappel, seizoensgroenten en spek
  • Nagerecht: Appelcrumble uit de Dutch Oven met slagroom
  • Extra’s: Inclusief 2 drankjes en ontvangst met een schaal met streekkaas, brood of crackers en pesto

Als voorgerecht maken we een boeren eiersalade, uiteraard met eieren van de boerderijen. Heerlijk op een plak stevig oerbrood, dat we roosteren boven het vuur. Ook wordt er zelf pesto gemaakt van bladgroenten van het seizoen, zoals rucola, veldsla of postelein.
Als hoofgerecht gaan we roerbakken met verse biologische groenten, altijd producten van het seizoen. We bereiden alles in een hele grote schaal, die boven het vuur hangt.
Denk in het voorjaar en de zomer aan kleine aardappeltjes met venkel en courgette, kleine tomaatjes en tot slot nog wat geitenkaas met honing eroverheen.
In de winter gaan we roerbakken met boerenkool, rode uien, venkel en zoete aardappelen en kapucijners.
In de herfst gaan we aan de slag met snijbiet, paddenstoelen, kleine aardappeltjes, spek en zonnebloempitten.
We serveren dit altijd met een stukje platbrood of wrap.
Als bijgerecht maken we een heerlijke grote boerenomelet met spek, aardappelen, ui, aangevuld met groenten van het seizoen. Dit varieert van raapstelen in het voorjaar, tot courgette in de zomer, snijbiet in het najaar tot palmkool in de winter. Deze omelet bereiden we in een grote gietijzeren steelpan, waarin we de omelet langzaam garen boven het open vuur. En daar nemen we de tijd voor, want dat proef je.
En natuurlijk sluiten we het Vurig Koken altijd af met overheerlijke warme appelcrumble. Deze maken we in een Dutch Oven.

Minimaal 15 personen, prijs € 45,00 incl. BTW

Het menu is geschikt voor vegetariërs en kan aangepast worden aan het seizoen.

 

INCLUSIEF:

Een welkomsdrankje met streekkaas en brood of crackers met pesto. Een drankje bij de bereiding en een drankje bij het eten. En koffie of thee ter afsluiting. Alle overige drankjes worden apart berekend à € 1,75 per drankje.

EXTRA:

Wilt u een extra gerecht? meer vlees of vis? Dat kan.
Hieronder vindt u een lijst met diverse keuze mogelijkheden.
De prijs van de gerechten zijn p.p en aanvullend op de workshopprijs.

Extra gang:

soep van het seizoen: 4,00 euro p.p
winter en herfst: pastinakensoep met appel OF zoete linzen/pompoensoep
voorjaar en zomer: courgette/broccolisoep OF spinaziesoep

Extra bijgerechten 4,50 pp:

Geroosterde bloemkool met linzen, hazelnoten en kerriedressing
Gele bietensalade met fenegriekkaas, appel en hazelnotenframboosdressing
Rodekoolsalade met sinaasappel, boerenkool, appel en vijgendressing

Extra groentengerecht: 5,00 p.p

Geroosterde Pompoen, diverse soorten aardappel met rode ui en rozemarijn uit de Dutch oven
Heerlijk romige curry van bloemkool, wortel, kikkererwten en ui.

Extra vleesgerecht 5,00 p.p.

De echte boerengehaktbal met gebakken uien en doesburgse mosterd
pittige rundvleesspiesjes met paddenstoelen en courgette of peterseliewortel
Vurig broodje : broodje met hotdog en zuurkoolsalade

Een eerlijk groot stuk vlees in een korst met verse kruiden:

Ham 6,50 euro
Varkenshaas 8,00 euro
Rosbief 9,00 euro
Ossenhaas in zoutkorst 16,00 euro

Vis

groot stuk gerookte vis uit de Noordzee (MSC) 9,00 euro
Nederlandse forellen uit de rookoven 7,50 euro

Boek dit uitje