Vurig Koken


Vurig koken is niet zomaar een kookworkshop. Vurig koken, dat doe je buiten, met je collega’s, een lekker houtvuurtje, stoere ingrediënten van eigen boerderij en biologische groenten van het seizoen. Kan gelukkig altijd, ongeacht het weer, dankzij de verwarmde en overdekte veranda Bij Aaltje.
De kookworkshops worden begeleid door een ervaren buitenkok van www.buitenkookfeest.nl. Reken erop dat je ongeveer twee uur aan het voorbereiden en koken bent voordat je met z’n allen aanschuift voor een heerlijke zelfgemaakte maaltijd.

Een heerlijk Vurig Buitenkookmenu:

If you need some help with home assignments, it’s better to go to this platform. You can only ask write my essay and professionals do it with great pleasure. I often use it; I’m delighted with the provided content quality.
 • Voorgerecht: Stevig oerbrood met rucolapesto en boeren eiersalade
 • Hoofdgerecht: Roerbakschotel met producten van het seizoen en gehakt van eigen vee
 • Bijgerecht: Tortilla gemaakt van eieren van de boerderij met aardappel, seizoensgroenten en spek
 • Nagerecht: Appelcrumble uit de Dutch Oven met slagroom
 • Extra’s: Inclusief 4 drankjes (1 bij ontvangst, 2 tijdens het koken en 1 tijdens het eten), ontvangst met een schaal met streekkaas, brood of crackers en pesto en kop koffie/thee ter afsluiting.

Als voorgerecht maken we een boeren eiersalade, uiteraard met eieren van eigen boerderij. Heerlijk op een plak stevig oerbrood, dat we roosteren boven het vuur. Ook wordt er zelf pesto gemaakt van bladgroenten van het seizoen, zoals rucola, veldsla of postelein.
Als hoofdgerecht gaan we roerbakken met verse biologische groenten, altijd producten van het seizoen. We bereiden alles in een hele grote schaal, die boven het vuur hangt.
Denk in het voorjaar en de zomer aan kleine aardappeltjes met venkel en courgette, kleine tomaatjes en tot slot nog wat geitenkaas met honing eroverheen.
In de winter gaan we roerbakken met boerenkool, rode uien, venkel en zoete aardappelen en kapucijners.
In de herfst gaan we aan de slag met snijbiet, paddenstoelen, kleine aardappeltjes, spek en zonnebloempitten.
We serveren dit altijd met een stukje platbrood of wrap.
Als bijgerecht maken we een heerlijke grote boerenomelet met spek, aardappelen, ui, aangevuld met groenten van het seizoen. Dit varieert van raapstelen in het voorjaar, tot courgette in de zomer, snijbiet in het najaar tot palmkool in de winter. Deze omelet bereiden we in een grote gietijzeren steelpan, waarin we de omelet langzaam garen boven het open vuur. En daar nemen we de tijd voor, want dat proef je.
En natuurlijk sluiten we het Vurig Koken altijd af met overheerlijke warme appelcrumble. Deze maken we in een Dutch Oven.

Minimaal 12 personen, prijs € 82,50 excl. BTW per persoon

Het menu is geschikt voor vegetariërs en kan aangepast worden aan het seizoen.

INCLUSIEF:

Een welkomsdrankje met streekkaas en brood of crackers met pesto. Twee drankjes (fris/wijn/bier) bij de bereiding en een drankje bij het eten. En koffie of thee ter afsluiting.

Liever drankjes onbeperkt? Dat kan ook, in dat geval wordt de prijs € 87,50 excl. BTW per persoon.

  Aanvraag voor Vurig Koken

  Uw naam: (verplicht)
  Bedrijfsnaam: (verplicht)
  Straatnaam en huisnummer:
  Postcode:
  Plaats:
  Telefoonnummer: (verplicht)
  Uw email: (verplicht)
  Gewenste datum:
  Gewenste tijd:
  Aantal personen:
  Catering: Lunch: janee

  Borrel: janee

  Diner: janee
  Opmerkingen / vragen / bijzonderheden: