Van Eigen Bodem Workshop


Wil je echt eens iets heel anders en unieks doen met je collega’s? Een mooie activiteit voor de hele groep en een eetbeleving waar nog lang over nagepraat wordt? Waarbij je letterlijk je diner als een schat opgraaft uit de grond? Een diner Van Eigen Bodem!

De workshop start meteen goed! Jullie gaan een flink gat graven en een groot vuur maken. Zo, nu is het zware werk al gedaan! Tijd voor een drankje, een welkom en een korte uitleg van chef Harold van wat je verder nog kunt verwachten.

Jullie gaan vervolgens aan de slag met het heerlijke vlees van Aaltjes eigen Hereford ossen. Maak je eigen marinade en stop er nog een uitje, een laurierblaadje of mooie bos verse kruiden bij. Is het hout intussen verkoold en gloeit het mooi? Dan kan alles in het gat, de gloeiende houtskool en daar bovenop het vlees. Misschien gaat er nog wel iets de grond in, dat is aan jullie en aan chef Harold natuurlijk! Daarna gaat de grond er weer op, en dan… moeten we een uurtje of 2, 3 geduld hebben.

Geen probleem, want intussen gaan zelf brood bakken en een lekker dipje erbij maken. En jullie gaan ook aan de slag met de groenten. Heerlijke, aardse groenten zoals wortel, prei, biet, pastinaak en uiteraard ook de aardappel. Natuurlijk is er ook tijd om even te genieten van de mooie omgeving en een een lekker drankje.

En dan is het tijd om de schat weer op te graven! Het vlees heeft een rokerige geur gekregen en een mooie, aardse smaak. Iedereen maakt zijn eigen mooi opgemaakte bord met het vlees Van eigen Bodem, en de aardse groenten van het seizoen. Tot slot is er nog een toetje, wie weet ook van eigen bodem, maar in ieder geval: van het vuur.

De workshop Van Eigen Bodem duurt 4,5 à 5 uur. Er zijn vier drankjes (frisdrank/wijnen/streekbier) inbegrepen plus een kop koffie of thee ter afsluiting. De workshop en de locatie is exclusief voor jullie groep.

Te boeken voor groepen van 10-20 personen. Prijs: € 110,00excl. BTW per persoon.